Vereniging van Eigenaren


Verplicht reservefonds

Per 1 mei 2008 is iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) wettelijk verplicht een reservefonds te hebben voor (groot) onderhoud aan het gemeenschappelijke pand (dak, fundering, gevel, gezamenlijke installaties). In totaal zijn er in Nederland ruim 500.000 koopappartementen. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de eigenaren van een appartement te maken heeft met een niet-actieve Vereniging van Eigenaren.

Dat betekent geen jaarlijkse vergadering en geen periodieke geldbijdrage voor het reservefonds. Door het hebben van een reservefonds kan bijvoorbeeld het gevelonderhoud bijgehouden worden en zijn eigenaren niet afhankelijk van de financiële situatie van één van de bewoners. Hoeveel geld er in het fonds moet zitten, kunnen eigenaren berekenen op basis van een meerjarenonderhoudsplan.

Gemak voor alle bewoners
Een eigenaar van een appartement, flat, etage- of portiekwoning is automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke bouwdelen. Hoeveel geld voor het reservefonds gewenst is, hangt af van welk onderhoud nodig is en hoeveel dat gaat kosten.

Wanneer de VVE een onderhoudsabonnement afsluit bij Het Onderhoudsabonnement, zal het onderhoud voor een groot deel gedekt zijn. Er is dus exact bekend wat de onderhoudskosten zullen zijn. Maandelijks of jaarlijks wordt er een vooraf afgesproken bedrag betaald waarmee het afgesproken onderhoud voor 10 jaar is afgedekt.

Vrijblijvende afspraak
Wenst u een vrijblijvende afspraak waarin we uitleggen wat Het Onderhoudsabonnement voor uw VvE kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
 
  • Vraag vrijblijvende offerte aan
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 3Photo Title 4